Raffaello golyk
2011.06.07. 18:28
Hozzvalk:
-
160 g sovny tejpor
-
60 ml vz
-
96 g olvasztott vaj
-
85 g porcukor
-
80 g kkuszreszelk
-
kb 45 szem hntolt, pirtott mandulaszem
A panrozshoz: kkuszreszelk.
Elkszts:
1. A vizet s a cukrot feltesszk fni.

2. Kzben egy tlban sszekeverjk a tejport a kkuszreszelkkel.

3. Mikor forr a vz, levesszk a tzhelyrl, s folyamatos kevers mellett hozzadjuk a kkuszreszelkes tejport, valamint hozzntjk az olvasztott vajat. Simra keverjk a masszt.

4. A ksz masszt hagyjuk kihlni. Ha kihlt, golykat formzunk a masszbl, melybe hntolt, prklt mandulaszemeket tesznk.

5. Vgl a golykat kkuszreszelkbe forgatjuk, s mr knlhatjuk is.

Elksztsi id: 15 perc + 1 ra hls + 30 perc
Megjegyzs: Sem a recept, sem pedig a kpek nem llnak tulajdonomban. A forrst megjelltem fent!
|