Raffaello golyók
2011.06.07. 18:28
Hozzávalók:
-
160 g sovány tejpor
-
60 ml víz
-
96 g olvasztott vaj
-
85 g porcukor
-
80 g kókuszreszelék
-
kb 45 szem hántolt, pirított mandulaszem
A panírozáshoz: kókuszreszelék.
Elkészítés:
1. A vizet és a cukrot feltesszük főni.
2. Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
3. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.
4. A kész masszát hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt, pörkölt mandulaszemeket teszünk.
5. Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, és már kínálhatjuk is.
Elkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűlés + 30 perc
Megjegyzés: Sem a recept, sem pedig a képek nem állnak tulajdonomban. A forrást megjelöltem fent!
|